Bulgarije

Vanuit Eindhoven vertrekken we naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. We halen op de luchthaven de huurauto op en rijden naar ons hotel wat aan de rand van de stad ligt en waar we 5 nachten slapen. Het is goed rijden in de stad, druk maar overzichtelijk al zijn de wegen wel aan renovatie toe.

De volgende dag bezoeken we Sofia en parkeren onze auto in een garage in hartje stad, we betalen hier 1 euro per uur voor. Het is een hele schone stad en overal zie je mensen schoonmaken, iets wat we totaal niet hadden verwacht van deze stad. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar maar er rijden ook bussen, trams en zelfs metro's waar je gebruik van kunt maken.

We starten bij de Alexander Nevsky Cathedral, de highlight van de stad waar je gratis naar binnen mag. Ons rondje gaat vervolgens verder langs de Russian Church, Eagles Bridge, Lions Bridge, Church of St Petka of the Saddlers, romeinse opgravingen en eindigt op de Vitosha Boulevard. Dit is een moderne winkelstraat met gezellige trendy restaurantjes, terrassen (zelfs in de winter) en een leuke sfeer. Aan de rand van Sofia zijn er verschillende grote malls te vinden waar je gerust een hele dag kunt doorbrengen; je vindt er winkels van alle grote merken maar ook onbekende merken zijn er volop aanwezig, restaurantjes zijn er in overvloed en je kunt er zelfs een filmpje pakken.

Direct naast Sofia is het Vitosha gebergte te vinden, met de auto kan je hier de bergen in rijden en prachtige wandelingen maken of zelfs skiën in de winter. Wij maken deze dagen verschillende wandelingen door de sneeuw, met goede schoenen aan is dat hier prima te doen. De routes staan duidelijk aangegeven maar stippel van te voren je route uit, op de bordjes onderweg zetten ze er niet bij hoe ver of hoe lang je er over doet. Eén van de bekendste wandelingen start bij de uitzendmast waar je met de auto kunt komen en gaat naar de Boyana Waterval, wij hebben het rondje iets uitgebreider gedaan en kwamen op 7 kilometer uit. Een andere tocht die wij de moeite waard vonden start bij Hotel Golden Bridges en gaat naar de Konyarnika vlakte, ook hier het rondje uitgebreid en 15 kilometer afgelegd. Uiteraard zijn er ook korte wandelingen te doen! Wij vonden met name de omgeving van Sofia erg verrassend en hebben genoten van ons midweekje in Bulgarije.